Skip to main content

Samen
op weg naar GOUD

Voor moedige leiders en teams in organisaties 

Sterk verbonden team

Zeker in deze extreme tijd, waarin een andere manier van werken wordt gevraagd, teams veranderen, de koers wijzigt, is samen meer dan ooit belangrijk.

Wil je een team waarin er een fundament is van vertrouwen en commitment? Waarin de onderlinge relaties sterk zijn?

Wil je een gefocused team waarin ieder teamlid volle verantwoordelijkheid neemt voor resultaat?

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een moedige authentieke leider om een TeamtoGold te creëren?

Samen GOUD zijn en GOUD behalen. 

 

TeamstoGold 

Zijn wij echt een team? Wat maakt ons team goud? Wat hebben we nog te doen?

Wij weten, op basis van onze 20 jaar expertise, dat de 5 bouwstenen van de piramide van Lencioni cruciaal zijn voor een succesvol team. 

 

Wij meten met een uitvoerig online assessment van Lencioni de status van het team.  Samen met jouw team werken wij aan iedere bouwsteen en zorgen voor actie en resultaat. Daarin verdiepen wij op het individueel en team leiderschap.

Dit doen wij met het teamtraject TeamstoGold.

Bouwstenen en resultaten van het programma:
  • Vertrouwen: Een open team waarin er vertrouwen is in elkaar en zichzelf
  • Conflict: Een team dat feedback geeft en de pittige discussies durft te hebben, vanuit vertrouwen en drive
  • Commitment: De teamleden committeren zich aan elkaar, beslissingen en strategie.
  • Verantwoordelijkheid: Een gefocused en verbonden team dat persoonlijk verantwoordelijkheid neemt voor resultaat en actie
  • Resultaat: Er is focus op een gezamenlijk resultaat, het behalen van de strategie en doelen.

Natuurlijk zijn we flexibel en richten we de inhoud en duur in naar jouw wensen.

SPORT EN BUSINESS

Sonja gebruikt vanuit haar topsport hockey carriere vele metaforen in onze begeleiding van teams en leiders. Metaforen uit de sport blijken heel verhelderend te werken. 

"Een vrienden team zal nooit goud halen"

"Als je blijft gaten dicht blijf lopen, ben je na 2 wedstrijden uitgeput."

"Met de last op je schouder van een ander kan je minder hard rennen."

"Zonder waterdragers geen goud."

METEN IS WETEN

We maken succes meetbaar. Het traject start met een 0-meting en stopt met een 1-meting. Een diepgaand online assessment (5 dimensions of a High Performance Team, P. Lencioni) waarin uitgebreide informatie wordt gegeven over de team prestatie op de 5 bouwstenen.

Hoe zal jouw team hierop scoren?

 


LeaderstoGold

In het leiderschapsprogramma LeaderstoGold begeleiden wij leiders naar het creëren van hun gouden team.

Dit doen wij in de vorm van een leiderschapstraject, waarin wij de reis volgen van TeamstoGold. Hierin is de focus tweeledig: persoonlijke ontwikkeling van de leider en ontwikkeling van zijn/haar team, gerelateerd aan de bouwstenen:

  • Vertrouwen: Een leider leert zichzelf beter kennen in zijn persoonlijk leiderschap, waardoor hij een fundament creëert voor openheid en veiligheid binnen het team.
  • Conflict: Een leider krijgt inzicht in zijn conflictpatronen en van het team. Hij stimuleert zijn team leden pittige discussies te hebben en zich met passie uit te spreken.
  • Commitment: Een leider leidt boeiende meetings effectief en zorgt voor heldere afspraken, waaraan iedereen zich commiteert.
  • Verantwoordelijkheid: Een leider geeft en stimuleert feedback als de afspraken niet nagekomen worden. Ja zeggen en Ja doen.
  • Resultaat: Een leider is gericht op het behalen van het gezamenlijk teamresultaat en is alert op ego gedrag.

Wat levert het op?

De teamleden zijn perfect op elkaar ingespeeld en weten wat ze aan elkaar hebben. 

Een team waarin de moedige gesprekken gevoerd worden en men elkaar scherp houdt.

Een team waarin talenten ten volle worden benut.

Een team dat een goede combinatie heeft van samenwerken en zelfstandig verantwoordelijkheid nemen. Voor het maximale resultaat.

Een team waarin wordt gelachen en gestreden. Vanuit bezieling en vertrouwen.

Een gepassioneerd blij team met resultaat van GOUD!

Mark van Zon, Managing Director Signify

Het programma wordt door ons MT en de teamleiders zeer goed ontvangen in onze organisatie, heel veel positieve reacties! Jullie brengen door jullie combinatie diversiteit in. Als je nu al ziet hoe mensen zich uitspreken en eea beter benoemen, echt goed hoor. beiden brengen diversiteit in. "You make the uncomfortable comfortable."

Annegien Haan, CEO Nine & Co

Wat een goede sessies hebben we gehad met het MT! Het voelt echt heel goed. We hebben als team weer een belangrijke stappen gezet. Jullie zijn een mooi elkaar versterkend duo! Ik kijk uit naar de vervolgsessie om verder te bouwen aan ons team en nog meer het moedige gesprek met elkaar aan te gaan!

Liselotte van Bokhoven, Bestuurder Zorgplein Maaswaarden

Ik ben een happy bestuurder! Het team heeft een grote stap voorwaarts gemaakt met TeamstoGold. We durven nu conlicten aan te gaan die nodig zijn, we zijn sterker geworden als team, mensen zijn gaan staan. Echt een cadeau!

Manager Signify

Lencioni en de handvatten helpen mij enorm in mijn team! We hebben meer aandacht voor alle lagen en durven moedige gesprekken te hebben over dat wat ons in weg staat om onze resultaten te halen.

Manager Pameijer

LeaderstoGold heeft mij veel bewustwording van alle lagen van de Lencioni piramide gebracht, waar een team staat en waar je aan kan bouwen. Ook dat je soms op een andere laag moet beginnen.

Manager Pameijer

Ik heb de begeleiding als zeer prettig ervaren. Leuk om ook te vertalen naar de sportwereld. Jullie zijn erg bekwaam en erg enthousiast. TOP!!

HR Business partner Signify

Er is veel enthousiasme over het programma en Lencioni. Het is een bron van inspiratie. Er is nu een gezamenlijke focus van de hele organisatie. Het leeft. We hebben als MT ook vele stappen gezet.

braveHOUSE

Wie zijn wij? Een gouden samenwerking van topsport coach en topbusiness consultant.

We zijn twee dappere en eigenwijze vrouwen, die met beide benen in het leven staan en niks liever doen dan het beste uit zichzelf halen, voor Goud gaan dus!

We zijn nieuwsgierig, eerlijk en echte teamwerkers met meer dan 25 jaar ervaring.

Laten wij van jouw team een dreamteam maken, verbonden, blij en resultaatgericht. Gelukkige en verbonden medewerkers creëren gouden resultaten en blije opdrachtgevers.

Marijn Jansen


Het succes van een team wordt bepaald door sterke relaties, niet door sterke personen.

lees meer

Voor mij is het de reden dat ik - al twintig jaar - doe ik wat ik doe: teams creëren waarin mensen ruimte krijgen om zichzelf zijn en te durven laten zien, op een verbonden manier met elkaar zijn en werken. Waarin mensen durven te gaan staan voor hun energie, ideeën en daadkracht. Waar wordt gelachen en gestreden. Vanuit bezieling en vertrouwen.

Ik heb, als senior consultant, ruime ervaring in het bedrijfsleven en de zorg, waar ik vele (management) team- en leiderschapstrajecten en individuen heb begeleid.

Ik ben opgeleid in een combinatie van organisatie ontwikkeling en diverse richtingen in de psychologie. Bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste integratie Psychologie) heb ik mij verder gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en groepsdynamica. 

Lees meer over mijn achtergrond en referenties op mijn Linkedin

Sonja Thomann


Samenwerken en resultaten halen is topsport.

lees meer

Ik houd ervan om mensen optimaal te laten samenwerken. In elk team schuilt veel talent en kwaliteit. Ik zorg ervoor dat ieder teamlid op de juiste plek zit en ten volle binnen de "tactiek" tot zijn recht komt. Dan haalt een team GOUD en spat het plezier ervan af.

Ik ben opgeleid als bewegingswetenschapper en hockeycoach. Bij het ITIP heb ik diverse opleidingen in de toegepaste psychologie gevolgd. De combinatie van topsport en toegepaste psychologie maakt dat ik teams in organisaties zowel van de menskant als ook taakgericht/resultaatgericht begeleidt. Ik ben scherp, krachtig en empathisch en durf elk moedige discussie aan. 

Ik heb op het hoogste niveau meer dan 15 jaar diverse clubs gecoacht. Als eerste vrouw in de mannen hoofdklasse heb ik veel geleerd over mezelf, teamprocessen en leiderschap. Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van mijn expertise. Topsport als metafoor voor teams op weg naar GOUD.

Stel je vragen via de mail of telefonisch. We willen graag iets voor je betekenen!

Adresgegevens

braveHOUSE
bezoekadres Good Place 2 Work
Elektroweg 11 Z
3053 NB Rotterdam

 

Contactgegevens