Skip to main content

Over mij

Sportwetenschappen
Aan de Deutsche Sporthochschule heb ik Sportwetenschappen gestudeerd. Ik richtte me voor al op het functioneren van de mens binnen een team. Hoe kan ik iemand beter maken zodat zijn talent volledig tot bloei komt? Hoe vorm ik uit elf individuen een team? Met het halen van het hoogste Coaching diploma FIH Great One kon ik alleen nog geen verklaring vinden voor gedragingen van mensen in een team onder druk waarin ik als coach en ook mijn spelers steeds weer terecht kwamen.

Dit gedrag, waarbij mensen zichzelf buiten de groep gaan plaatsen, zag ik niet alleen op het sportveld maar ook in het dagelijkse leven terug komen. Ik was gefascineerd door het beeld dat sport als vergrootglas van onze maatschappij gebruikt kan worden. Onder prestatiedruk binnen een team kun je geen andere rol spelen; dan ben je wie je bent.

Toegepaste psychologie
Door deze indrukken gemotiveerd en met een rugzak vol eigen patronen heb ik vervolgens aan het Instituut voor Toegepaste en Integrale Psychologie een 2-jarige opleiding Instrument Voor Hulp (voor mensen die met mensen werken) gevolgd. Door naar mezelf te kijken leerde ik de weerstanden van een ander te herkennen en transparant te maken. De vervolgstudie Energetisch Lichaamswerk liet me voelen waar in mijn lichaam mijn eigen blokkades zitten en hoe ik deze door oefening bewust kan verruimen en loslaten.

Yogadocent
Je lichaam geeft aan de buitenkant aan wat er van binnen speelt. Mijn opleiding tot yogadocent in de Hatha Yoga bij het instituut Osmose in Den Haag ondersteunt dit volledig.

Al mijn ervaringen bij elkaar hebben geleid tot mijn eigen praktijk. Ik hou van het werken met en begeleiden van mensen; zowel individuen als teams. Door mijn levenservaring en opleidingen herken ik de essentie van jouw verhaal. Ik kan je begeleiden om daar te komen waar je wilt zijn. Dat geeft de grootste voldoening voor mij en voor jou.

Opdrachtgevers zijn onder andere:
Gemeente Delft, ITIP, KPN, Signify, Alliade, Young Capital